Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ



Την Κυριακή η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας αγωνίστηκε στη Ραχιά στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
Α.Ε.Π. - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: 2-1
Σύνθεση Ακαδημίας Βέροιας: (Τάσος Ανθυμιάδης) Χονδραντώνης, Μπύρνας, Κιατικίδης, Γκίλινας, Αργυρόπουλος, Τσαλουχίδης, Γαβριηλίδης,  Μιχαηλίδης, Αντωνίου, Νταμοτζίδης, Μελικιώτης,

Εικόνα παιχνιδιού: Την Κυριακή οι θεατές που συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Ραχιάς παρακολούθησαν ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάντα παλεύουν για τη νίκη, αλλά με διαφορετικούς όρους. Στον χθεσινό αγώνα η Ακαδημία Βέροιας απέδειξε για ποιο λόγο αποτελεί φόβητρο, αλλά και πρόκληση για κάθε αντίπαλο που την αντιμετωπίζει, ακόμη και αν αυτός έχει ξεφύγει βαθμολογικά. Μία νίκη μέσα στο πρωτάθλημα απέναντι στην Ακαδημία αποτελεί αυτοσκοπό για την αντίπαλη ομάδα και μεγάλη ικανοποίηση για τους υπεύθυνούς της με όποιο μάλλον κόστος και αν αυτή επιτευχθεί. Με αυτή τη σκέψη ήρθαν την Κυριακή συνολικά οι Πόντιοι στο γήπεδο και αν αυτό παρέμενε σε αθλητικά πλαίσια, θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές που αγωνίζονταν. Το χθεσινό παιχνίδι είχε μόνο νικητές. Από τη μια πλευρά τους Πόντιους, που πήραν τους τρεις πολυπόθυτους βαθμούς και από την άλλη τους έντεκα παίκτες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βέροιας που ενσάρκωσαν κάθε λεπτό του αγώνα τη φιλοσοφία μιας υγιούς αθλητικής ομάδας- πολύ περισσότερο Ακαδημίας- που σκοπό έχει να γαλουχίζει παίκτες, να περνά μηνύματα και να ξεχωρίζει τους πραγματικούς νικητές- αθλητές μέσα στο γήπεδο. Οι νεαροί παίκτες της Ακαδημίας έδωσαν εχθές ένα σημαντικό μάθημα σε όσους χρειάζονται να διδαχθούν ποδοσφαιρικό ήθος. Και χθες πολλοί έφυγαν από το γήπεδο αδιάβαστοι...
Αγωνιστικά και μόνο: στο 12ο λεπτό ο νεαρός Νταμοτζίδης πραγματοποιεί εξαιρετική κούρσα προσπερνώντας τρεις αντιπάλους σαν να ήταν σταματημένοι, σεντράρει πολύ όμορφα, αλλά η μπάλα πριν βρει το πόδι του Μελικιώτη, ο αμυντικός των Ποντίων με αυτογκόλ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη του αγώνα η Ακαδημία θα μπορούσε να πετύχει το 0-2και να τελειώσει το ματς, με το Μελικιώτηστο 60' να χάνει ευκαιρία για γκολ. Στο 65' μετά από κούρσα και πάλι του Νταμοτζίδη, που δεν υπολόγισε ακόμη μια φορά αντίπαλο, τους προσπέρασε και τελικά ο τελευταίος παίκτης των Ποντίων τον ανέκοψε αντιαθλητικά πριν ο παίκτης της Βέροιας βρεθεί τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, χωρίς ωστόσο να δεχθεί κόκκινη κάρτα.
Το πιο λυπηρό από όλα είναι το γεγονός πως μια ομάδα όπως αυτή των Ποντίων, που διαθέτει τμήματα Ακαδημίας, παρουσιάζει τέτοια εικόνα σε συμπεριφορές των ανθρώπων της.

Την επόμενη αγωνιστική η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας θα αγωνιστεί στην έδρα της, στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας με την ομάδα της Σφηκιάς.


ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔI ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ -ΜΑΚΕΔΟΝΑ
Πολύ καλό & δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/3/2012 το πρωί στο γήπεδο Ασωμάτων ,το μόνο αρνητικό σημείο ο ισχυρός άνεμος που έπνεε σε όλη  την διάρκεια του αγώνα.
Η συνάντηση ανέδειξε νικητή το Μακεδόνα με σκορ 1-2, αλλά ο μεγάλος νικητής ήταν το ποδόσφαιρο, καθώς οι θεατές απόλαυσαν όμορφες ποδοσφαιρικές ενέργειες από τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων.Στο τέλος απέδειξαν πως εκτός από το ποδοσφαιρικό ταλέντο, παρουσίασαν το παράδειγμα του φερ πλέι αφού έφυγαν αγκαλιασμένοι στο τέλος του παιχνιδιού διδάσκοντας ήθος και ποδοσφαιρικό πολιτισμό.
Η ομάδα του Μακεδόνα ήταν αυτή που στο πρώτο μέρος είχε ευνοϊκό άνεμο και ευτύχησε στο 10΄λεπτο μετά από φάουλ από μακρινή απόσταση του Μπουρδάνου, ξεγέλασε τον  τερματοφύλακα της Ακαδημίας Βασίλειου Σ και έκανε το 0-1. Με τη ψυχολογία υπέρ τους αλλά και ευνοϊκό άνεμο οι ποδοσφαιριστές του Μακεδόνα ευτύχησαν να διευρύνουν το σκορ σε 0 -2 με σουτ μέσα από την περιοχή στο 15΄. Η γρήγορη διεύρυνση του σκορ αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Βέροιας , αφού μετά το 0-2 πίεσαν, είχαν κατοχή μπάλας και θα μπορούσαν να μειώσουν με το Καλαιτζίδη αφού το πλασέ από μικρή απόσταση και με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα δεν βρήκε στόχο και το ημίχρονο τέλειωσε με σκορ 0-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Βέροιας πίεσε ασφυκτικά, δημιούργησε φάσεις μπροστά στο τέρμα του Μακεδόνα και μια από αυτές τη μετουσίωσε σε γκολ στο 75΄μετά από όμορφο γκολ του Ακπαρίδη, με σουτ και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε την κάθετη δοκό γράφοντας το τελικό 1-2, αφού στα υπόλοιπα λεπτά που απέμειναν παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Με βάση το σκορ το Σάββατο 10/3/στον  επαναληπτικό αγώνα στο Λαζοχώρι τα πάντα είναι ανοιχτά στο θέμα πρόκρισης .
Σύνθεση Ακαδημία Βέροιας: Βασιλείου Σ, Ακπαρίδης, Πελεκίδης ,Τσαλακόπουλος, Παπαδόπουλος Ν, Βασίλειου Γ, Τηλκερίδης (60΄ Παπάς ), Μανουσαρίδης, Νταμοτσίδης, Καλαιτζίδης, Χαρίσης,(55' Μίλης).

Τα υπόλοιπα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας αγωνίστηκαν στο τουρνουά στο Νεόκαστρο ανάμεσα στον Κένταυρο Μελίκης και τον ΠΑΟΚ Κουλούρας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα αποτελέσματα των παιχνιδιών:
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τμήμα Προ-παιδικό: 2 - 2
Σκόρερ Ακαδημίας: Τρούπκος(2)
Τμήμα Junior: 1 - 0
Τμήμα Bambino: 0 - 1

ΠΑΟΚ Κουλούρας - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τμήμα Προ- παιδικό: 0 - 7
Σκορερ Ακαδημίας: Παπαδόπουλος Χ.(2), Μπούγκαρτσιτς(2), Μπεκιαρόπουλος (2), Απαζίδης.
Τμήμα Junior: 1 - 4
Τμήμα Bambino: 1 - 1
Το επόμενο Σάββατο τα τμήματα αυτά της Ακαδημίας Βέροιας αγωνίζονται με τον Αίολο Νάουσας στα βοηθητικά γήπεδα του ΔΑΚ Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: