Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ



Την Κυριακή η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας αντιμετώπισε στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας την ομάδα των Μονοσπίτων για τη 19η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ΕΠΣ Ημαθίας.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΜΟΝΟΣΠΙΤΑ: 3-2

Σύνθεση Ακαδημίας Βέροιας: (Τάσος Ανθυμιάδης) Βελέντζας, Μπύρνας, Νταμοτζίδης,(75'Αργυρόπουλος,), Κιατικίδης, Παπαδόπουλος Λ., Μιχαηλίδης, Γαβριηλίδης, Γκίλινας,(80' Μανουσαρίδης), Αντωνίου, Σιούτης, (78' Τσαλουχίδης,) Μελικιώτης.

Εικόνα παιχνιδιού: Λίγο έλειψε να πληρώσει και πάλι τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα των Μονοσπίτων. Ευτυχώς όμως ο συνήθης “ύποπτος”των τελευταίων αγωνιστικών νεαρός, αλλά φέρελπις Μελικιώτης σκόραρε την κατάλληλη στιγμή (80')και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, μια νίκη που τη δικαιούταν η Ακαδημία, αφού και στα 90' λεπτά είχε τον έλεγχο του αγώνα και επέβαλε το δικό της ρυθμό.
Σκόρερ Ακαδημίας: 28',40' Σιούτης, 82' Μελικιώτης
Την επόμενη αγωνιστική η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας θα αγωνιστεί στην έδρα του Ζερβοχωρίου με τον τοπικό “Άτλαντα” στις 15.00'.


Πρώτο βήμα για πρόκριση στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Ημαθίας για το παιδικό τμήμα της Ακαδημίας Βέροιας. 

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του παιδικού πρωταθλήματος έβγαλε τον Φ
ίλιππο Μελίκης να είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει το παιδικό τμήμα της Ακαδημίας Βέροιας και έτσι το Σάββατο 28/11/2012 στο γήπεδο Ασωμάτων τα δυο παιδικά τμήματα ήρθαν αντιμέτωπα, με τελικό νικητή την ομάδα της Βέροιας  και μάλιστα με ευρύ σκορ 6-1 που θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι ποδοσφαιριστές της ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.
 Από το 4
0”το σκορ είχε ανοίξει με πολύ όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μανουσαρίδη και έτσι το έδαφος ήταν πρόσφορο για την Ακαδημία από το γρήγορο άνοιγμα του σκορ, και έτσι δεν άργησε να έρθει και το 2-0 με το Χαρίση στο 5΄,ενώ στο 15΄ο Νταμοτζίδης κάνει το 3-0. Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν εμφανής και στην κατοχή της μπάλας αλλά και στην ποιότητα των παικτών, κάπου όμως τα εφηβικά μυαλά το ΄΄εκμεταλλεύτηκαν"  αυτό και άρχισαν να επιδίδονται σε ατομικές ενέργειες ώστε να χρηστούν σκόρερ ,με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Έτσι σε μια αντεπίθεση της Μελίκης στο 30΄και μετά από αδράνεια των κεντρικών αμυντικών, μόνος του ο επιθετικός του Φιλίππου πλάσαρε εύστοχα μειώνοντας σε 3-1,στη συνέχεια το σερί των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για την Ακαδημία Βέροιας ως το ημίχρονο.
Tο δεύτερο ημίχρονο
οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πιο ομαδική διάθεση, περιόρισαν τις ατομικές ενέργειες και αυτό αποτυπώθηκε και στον τρόπο με τον οποίο μπήκαν τα γκολ. Στο 55΄μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα ο Παπαδόπουλος  Ν. βρήκε τον Τηλκερίδη, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και στην έξοδό του  ο τερματοφύλακας τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Καλαιτζίδης και έκανε το 4-1,το 5-1 σημειώθηκε με όμορφη ομαδική προσπάθεια όταν ο Παπαδόπουλος Ν. πάσαρε στα πλάγια, ο Παπάς  την κατάλληλη στιγμή έκοψε την μπάλα στο πέναλτι και ο επερχόμενος   Τηλκερίδης με  ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το γκολ. Το τελικό σκορ 6-1 σημειώθηκε και πάλι από τον Τηλκερίδη με σουτ από μέση απόσταση .
 
Σύνθεση Ακαδημίας :
Βελέντζας,
Απκαρίδης, Παπακωνσταντίνου, Βασιλείου Γ., Πελεκίδης,(70΄ Βασιλείου Σ.), Παπαδόπουλος Ν., Τσαλακόπουλος, Καλαιτζίδης, Τηλκερίδης,( 70΄ Μελιόπουλος) Νταμοτσίδης,(65΄Παπάς) Χαρίσης, (40΄Μίλης) ,Μανουσαρίδης, (60΄ Ιωαννίδης).
Το επόμενο Σάββατο είναι η ρεβάνς του αγώνα στην έδρα του Φιλίππου στην Αγία Τριάδα.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας ευχαριστεί την εταιρεία συνθετικών κουφωμάτων ALU-SYN και τους κ. Τσουφλίδη Νίκο κ Υιούς για τη δωρεά ποδοσφαιρικής στολής (φανέλα, κάλτσες, σορτς)για το παιδικό τμήμα της ομάδας.

Φιλικό στην Αγία Τριάδα για τα υπόλοιπα τμήματα υποδομής
Με τα αντίστοιχα τμήματα του Φιλίππου Μελίκης αγωνίστηκαν τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας Βέροιας. Οι μικροί ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά ώστε να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα αποτελέσματα των λιλιπούτειων αθλητών:
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τμήμα Προ- παιδικό: 1 - 18
Τμήμα Junior: 4 - 2
Τμήμα Bambino: 7 - 4
Το επόμενο Σάββατο τα τμήματα αυτά θα αγωνιστούν στην έδρα της Ακαδημίας στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας με την ομάδα του Νηρέα.
Οι νεαροί παίκτες θα συγκεντρωθούν στις στάσεις της πόλης στις 9.30', ενώ η επιστροφή και πάλι με το ιδιόκτητο λεωφορείο της ομάδας θα γίνει περίπου στις 12.30'. Οι ποδοσφαιριστές θα φορούν τις πράσινες στολές.
Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου στα τηλέφωνα 23310 74040
και στο blog της Ακαδημίας “acadhmia-verias.blogspot”



Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Βέροιας Σίμου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: