Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντικά μηνύματα για νεαρούς ποδοσφαιριστές!




Friday, 14 February 2014 17:27 | Συντάχθηκε απο τον/την sportteam  
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ:http://sports-academies.gr/
Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις, είτε φτάσεις σε ισοπαλία, αν έχεις δώσει το 100%, όταν φεύγεις από το γήπεδο δεν έχεις τίποτα να μετανιώσεις και κανένα λόγο να ντρέπεσαι.
''19 tips'' προκειμένου να γίνεις καλύτερος παίκτης:


1.    Πάντα παίζε δίκαια, σύμφωνα με το πνεύμα και τους κανόνες.
2.    Να παραμένεις ήρεμος στις δύσκολες καταστάσεις.
3.    Πάντοτε να στηρίζεις και να ενθαρρύνεις τους συμπαίχτες σου. Όλοι κάνουμε λάθη κάποτε και δεν τα κάνουμε επίτηδες. Ενθάρρυνε τους συμπαίχτες σου να είναι όσο καλύτεροι μπορούν. 
4.    Δώσε τα πάντα στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Ποτέ μην ηττηθείς λόγω έλλειψης προσπάθειας. Ακόμα και αντίπαλοι που είναι μεγαλύτεροι ή πιο ικανοί μπορούν να ηττηθούν αν προσπαθήσεις περισσότερο. 
5.    Να σέβεσαι τους προπονητές, τους διαιτητές, και τους αντιπάλους , είτε νικάς είτε χάνεις. 
6.    Ένας καλός παίχτης πρέπει να έχει αντοχή, δεξιότητες και γνώσεις τακτικής. Ο παίχτης πρέπει να δουλέψει και τα τρία για να γίνει όσο καλύτερος γίνεται.
7.    Ασχέτως με την θέση που παίζεις, είσαι πάνω απ’ όλα ποδοσφαιριστής και θα πρέπει να μπορείς να σουτάρεις, να πασάρεις, να ντριμπλάρεις, να κάνεις κεφαλιές, κτλ. 
8.    Όταν η ομάδα σου έχει την μπάλα, όλοι είναι επιθετικοί. Όταν την έχει ο αντίπαλος, όλοι είναι αμυντικοί.
9.    Μην τρέχεις μπροστά όταν η ομάδα σου έχει την μπάλα εχτός κι αν είσαι διατεθημένος να τρέξεις ξανά πίσω όταν η άλλη ομάδα πάρη την μπάλα. 
10.    Αν χάσεις την μπάλα, πρέπει να έισαι το πρώτο άτομο που θα αμυνθεί. Το άμεσο κυνήγι είναι ο πρώτος κανόνας της άμυνας. 
11.    Όταν αλλάζεις από επίθεση σε άμυνα, τρέξε γρήγορα να μπεις ανάμεσα στον αντίπαλο σου και το τέρμα που υπερασπίζεσαι. 
12.    Μην διώχνειs απλά την μπάλα εχτός κι αν βρίσκεται σε μια επικίνδυνη θέση. Αντί γι’ αυτό φωτογράφησε την κατάσταση πριν την μεταβιβάση.
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αντιληφθείς την κατάσταση, να καθορίσεις την καλύτερη λύση, και να δράσεις σύμφωνα με αυτήν όταν φτάσει η μπάλα. Πάντα να στέλνεις την μπάλα κάπου ή σε κάποιον. 
13.    Πάντα να διατηρείς την θέση σου. Μην τρέχεις ακολουθώντας την κίνηση της μπάλας. Να ξέρεις που βρίσκεσαι στο γήπεδο σε σχέση με το που βρίσκονται οι άλλοι παίχτες και θέσεις στο γήπεδο. 
14.    Οι καλοί χειριστές της μπάλας πασάρουν την μπάλα πριν να δημιουργηθούν προβλήματα όχι μετά. 
15.    Όταν παίζεις επιθετικά πάντα «στήριζε» τον συμπαίχτη σου με την μπάλα. Το να στηρίζεις τον συμπαίχτη σου σημαίνει να είσαι σε θέση που να μπορεί να σου πασάρει. 
16.    Άρπαξε την ευκαιρία σου! Μην διστάσεις να σουτάρεις αν νιώσεις μια ευκαιρία. 
17.    Μην περιορίζεσαι σε σουτ κοντά στην γραμμή. Οι πιο καλές ευκαιρίες για γκολ είναι τα δύσκολα σουτ μακριά από τον στόχο. 
18.    Με σωστή τεχνική όταν κλωτσάς την μπάλα θα επιτρέψει ακόμα και σε μικρούς παίχτες να μετακινήσουν την μπάλα αποτελεσματικά σε καλή απόσταση. 
19.    Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις, είτε φτάσεις σε ισοπαλία, αν έχεις δώσει το 100%, όταν φεύγεις από το γήπεδο δεν έχεις τίποτα να μετανιώσεις και κανένα λόγο να ντρέπεσαι. 

*Το Άρθρο δημοσιεύθηκε στο proacademy11.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: